Puutyöpalvelu Hynninen Ky

Tuotteet

Yrityksen toimialaan kuuluvat tilauspuusepäntyöt, remontoinnit, puutuotteiden valmistus sekä puun laserleikkaus.

Laseroinnissa suoritetaan omien tuotteiden valmistuksen lisäksi tilaustöitä. Tehtävien töiden mallit voi lähettää postitse, sähköpostilla, tai vaikka käymällä paikan päällä. Paikallaolo kannattaa kuitenkin varmistaa etukäten.

Laserilla työstettävät materiaalit ovat puu, muovi (ei pvc) , pahvi, korkki, tiivistepaperi jne. Lasiin, kiillotettuun kiveen ja metalliin voidaan tehdä merkkausta.

Omissa tuotteissa pääasiallinen materiaali on visakoivu, luonnollisena tai lämpökäsiteltynä. Muita käytössä olevia puulaatuja ovat visan lisäksi mänty, koivu, leppä, lehmus, kataja ja pihlaja. Myös muita voidaan hankkia tarpeen mukaan. Myös valmistus asiakkaan toimittamasta tavarasta on mahdollista.

Visakoivu materiaalina on haastava, erityisesti työstettävyyden puolesta. Myös visan monimuotoisuus puuaineksen osalta on niin runsas, ettei kahta samanlaista esinettä voi valmistaa. Bulkkitavaraa on mahdoton tehdä, niinpä visakoivusta tehty esine on aina yksilöllinen. Jo metsässä kasvavien puiden ulkonäköerot ovat rajattomat.

Omien tuotteiden ajatuksena on tehdä pääasiassa käyttöesineitä. Visakoivun käyttö käyttöesineissä on valitettavan vähäistä. Monet ehkä kavahtavat ajatusta puun käytöstä elintarvikkeiden kanssa, mutta puu öljyttynä ja hoidettuna ei ole mitenkään huono käyttöesineenä. Puu on myös lämmin materiaali kädessä. Huomioitavaa on myös se, että ko. aines on kotimaista ja luonnonmukaista. Ja kokeilkaapa vaikkapa vieraspöydässä jotakin visakoivuista esinettä; joku ihastelee sitä taatusti.

Tuotteissa käytettävä visakoivu on pääosin Hartolan alueella kasvanutta luonnonkantaa.

Pintakäsittelyaineina käytetään parafiini– tai ruokaöljyä sekä Osmo-Color puuvahaa. Käsittely on mainittu kustakin tuotteesta. Öljytyt tuotteet kannattaa öljytä silloin tällöin, näin tuotteen ulkonäkö ja kestävyys pysyvät mahdollisimman pitkään, eikä tuote ime itseensä vettä tms.

Tutustukaa tuote-esittelyssä tarkemmin tuotteisiin ja ottakaa yhteyttä.

NettiTieto Oy